Vanliga frågor

F. När skickar ni min beställning?

S. Vi rostar flera dagar varje vecka och skickar ut ditt nyrostat kaffe 1-3 dagar efter du beställer.  Har du beställt på en måndag - tisdag då kan du förvänta dig att din beställning kommer på samma vecka. Beställer du på onsdag - söndag kanske kommer din leverans veckan efter.

F. Och prenumerationskaffe/medlemskaffe? När skickar ni detta?

S. Första lådan skickar vi till dig (eller din vän) i de flesta fallen på nästkommande torsdagen efter din order. Därefter kommer månadslådan ut kring den 8:e varje månad.

F. Skickar ni internationellt? 

S. Absolut! Vi leverera till hela världen. Leverans inom Sverige tar 1-2 dagar. Leverans inom Europe tar 2 - 4 dagar. Resten av världen tar 1 - 2 veckor.

F. Vad är 'specialkaffe' egentligen?

S. Specialkaffe är kaffe som odlats och skördats under ideala förhållanden, utan bekämpningsmedel och för hand. Processen att förädla mogna kaffebär till råkaffe sker med största omsorg för att ge högsta möjliga kvalitet på kaffet. Ekologiskt och rättvist, och odlaren får mer betalt för sitt kaffe.

Specialkaffe är en term som används för att klassificera de bästa kaffebönor av högsta kvalitet, vilka dessutom är producerade i speciella s.k. mikroklimat.

Vilken kaffeproducent som helst kan kalla sitt kaffe för gourmetkaffe eller lyxkaffe, men det är bara kaffe som får minst 80 i poäng på en 100-gradig skala som får kalla sig för specialkaffe.

F. Får jag prenumerera i bara 1 eller 2 månader?

S. Japp, det finns ingen bindningstid, det är lätt att gå med och prova medlemskapet. Är det inte din grej så kan du hoppa av när som helst. Tänk på att du kan även prenumerera dig själv till en 3 månaders ge bort medlemskap bara för att testa hur det är.

F. Hur säger jag upp min prenumeration?

S. Du kan logga in på ditt konto och pausa eller ändra leveransintervall på din prenumeration. Är det enklare för dig att maila oss, gör detta istället.

F. Hur kan jag köpa en ge bort medlemskap till någon?

S. Kolla olika ge bort medlemskapen och andra presentidéer  på Ge bort sidan och ge en gåva som smakar gott.

F. Är kaffet ekologiskt? Fairtrade?

S: Alla våra kaffebönor är i princip odlat ekologiskt odlade (men vissa små bönder har inte råd med officiella certifieringar) och har handlats med omsorg och uppfyller krav högre än Fairtrade standard. 

F. Är kaffet fritt från spår av nötter?

S: Japp! Våran rost används endast till röstning av kaffebönor och inget annat och vi har inga nötter i samma rum.

F. Kan jag få färdigmalt kaffe?

S: Absolut! Skriv gärna hur du tänkte brygga det och vi målar det åt dig. (Men tänkt på att nymalt kaffe smakar alltid godast - vi säljer bra kaffekvarnar som den här. till en billig peng).

F. Hur kan jag följa med och delta i en kurs?

S: Kolla kommande datum för olika kurser här. Kurserna hålls i vårt rosteri på Rindö i Stockholms skärgård.

Alla som är prenumeranter/medlemmar i minst 3 månader får gratis biljett till kurser.