Vanliga Frågor

Vi rostar flera dagar i veckan och skickar ut ditt nyrostade kaffe på löpande band. Oftast rostas och skickas ditt kaffe inom 1-2 arbetsdagar. 

När du börjar prenumerera skickar vi ut din första låda till dig så snabbt som möjligt så att du kan börja njuta av din kafferesa direkt. 
Om du påbörjar din prenumeration efter den 20:e dagen i månaden kommer din första låda i början av månaden efter.

Sedan kommer din prenumeration i början av varje månad därefter.

Specialkaffe är kaffe som odlats och skördats under ideala förhållanden, utan bekämpningsmedel och för hand. Processen att förädla mogna kaffebär till råkaffe sker med största omsorg för att ge högsta möjliga kvalitet på kaffet. Ekologiskt och rättvist, och odlaren får mer betalt för sitt kaffe.

Specialkaffe är en term som används för att klassificera de bästa kaffebönorna av högsta kvalitet, vilka dessutom är producerade i speciella s.k. mikroklimat.

Vilken kaffeproducent som helst kan kalla sitt kaffe för gourmetkaffe eller lyxkaffe, men det är bara kaffe som får minst 80 poäng på en 100-gradig skala som får kallas för specialkaffe

Japp, det finns ingen bindningstid, det är lätt att gå med och prova medlemskapet. Är det inte din grej så kan du hoppa av när som helst.

Logga in på ditt konto och pausa eller ändra leveransintervall på din prenumeration. Är det enklare för dig att maila oss så funkar det lika bra.

Alla våra kaffebönor är ekologiskt odlade (dock har inte alla små bönder råd med officiella certifieringar). Kaffet har hanterats med omsorg och uppfyller krav som är högre än Fairtrades standard.