Om oss

Muttley & Jack’s grundades i Stockholm 2017 och har blivit ett prisbelönt mikrorosteri som levererar handrostat specialkaffe till både hem och caféer över hela Europa. Våra ledord är kvalitet, transparens och tillgänglighet.

Vi spenderar så mycket tid vi kan i kaffets ursprungsländer. Detta gör vi för att kunna lära känna de människor som odlar, skördar och processar vårt kaffe. Genom att ge odlarna feedback hjälper vi dem att förbättra kvaliteten på sina kaffebönor, vilket leder till att de kan få bättre betalt i framtiden. Vi gör helt enkelt allt vi kan för att kaffet du dricker ska ha en positiv inverkan; på odlaren, på miljön, och på dig.

Vår inställning till kaffe är en blandning av hantverk och vetenskap. Vi lär känna varje kaffesort och böna som kommer till vårt rosteri, där vi experimenterar med olika rostningsprofiler tills vi hittar den magiska formulan. Målsättningen att alltid plocka fram de unika egenskaperna hos varje kaffesort för att du ska få njuta av det mest utsökta kaffet, varje gång.

Vår resa

Jack arbetade under 15 år i flera olika välgörenhetsorganisationer med fokus på miljö och humanitära frågor innan han bestämde sig för att satsa fullt ut på sin passion för specialkaffe. De värderingar som ledde honom in i välgörenhetens värld är de samma som fick honom att börja med specialkaffe:
"Vi vill alla ha en hållbar planet där människor kan leva värdiga liv i harmoni med naturen, och kaffe kan, när det görs på rätt sätt, vara mycket mer än bara en utsökt dryck. Kaffe kan faktiskt skapa en positiv effekt på människors liv genom hela framställningskedjan."
Jack började rosta kaffe för några år sedan på en kaffeodling i Rwanda. Sedan dess har han arbetat för att lära sig mer och mer om den komplexa och underbara alkemi som behövs för att skapa en perfekt rostad böna. Han har spenderat tid med kunniga kafferostare i både Berlin och Dublin, och vann silvermedalj i de svenska mästerskapen i kafferostning 2018 och 2017.
Förutom kaffe är Jacks stora kärlek här i livet bostonterriern Muttley. Detta fyrbenta energiknippe är en konstant påminnelse om att livet är till för att njutas. När han springer omkring i skogen, hänger med sina hund- och människokompisar, eller ligger ihopkrupen och myser framför en brasa är han också en utmärkt påminnelse om att livet är för kort för att dricka dåligt kaffe.

 

Muttley & Jack traveling the world in their coffee cup